Tuesday, June 8, 2010

PEMAKAIAN BRACES DAN DISIPLIN


PAKAI BRACES?
SATU KEPUTUSAN YANG BESAR..YA..IA HADIR DENGAN TANGGUNGJAWAB DAN KERJASAMA ANTARA PESAKIT DAN DOKTOR.

TREND?
YA, MENJADI KEGILAAN ANAK MUDA UNTUK MEMAKAI BRACES APABILA MELIHAT SHAHIR AF8, MISHA OMAR, HERO PISAU CUKUR(yang tak mahu membuka braces selepas 4 tahun memakainya).

MASIH INGAT CERITA UGLY BETTY?SELALUNYA ORANG YANG PAKAI BRACES ATAU PENDAKAP GIGI INI DIKAITKAN DENGAN NERDY..HODOH DAN MACAM2 LAGI.NAMUN DENGAN TEKNOLOGI TERKINI PENGGUNAAN GETAH PELBAGAI WARNA, BRACKET SERAMIK MENJADIKAN PENDAKAP GIGI SEMACAM TREND..

SEBAGAI PENGAMAL PERGIGIAN..DR HARAP APABILA ANDA MEMUTUSKAN UNTUK MEMAKAI BRACES ANDA KENA MEMPUNYAI DISIPLIN YANG TEGUH.
SUPAYA HASILNYA CANTIK DAN BERKUALITI
1. PENJAGAAN KESIHATAN GIGI YANG BAIK, TEKNIK DAN BERUS YANG BETUL
2. MAKAN MAKANAN YANG BERKHASIAT
3. MENEPATI JADUAL TEMUJANJI DAN IKUT NASIHAT DR.
4. ISTAQAMAH DAN TAWAKAL, JANGAN PUTUS ASA KERANA ADA ORANG KESAN SUSUNANNYA CEPAT MENDAPAT HASIL MANAKALA BAGI SEBAHAGIANNYA PULA TIDAK..

oh yaaaaaaa..

UNTUK BAKAL PATIENT DR YANG BARU.. DR AKAN HADIAHKAN KEYCHAIN ISTIMEWA KRISTAL BERLAMPU BAGI SETIAP PATIENT ORTODONTIK. SELAGI STOK MASIH ADA..JIKA BERKESEMPATAN DR AKAN UPLOAD GAMBAR KEYCHAIN MENARIK ITU..

KEPADA BAKAL PATIENT ORTODONTIK JANGAN LUPA..JIKA BUAT TEMUJANJI- CAKAP "SAYA MAHU KEYCHAIN KRISTAL PERCUMA "
JADI DR TAHU ANDA TELAH MELAWAT BLOG DR.

TERIMA KASIH KEPADA FOLLOWER YANG BERTAMBAH. TERBARU DR AKAN MINTA PATIENT YANG TELAH BERJAYA MENDAPATKAN HASIL DARI RAWATAN ORTODONTIK DR UNTUK MENGUPLOAD GAMBAR DAN CERITA MEREKA BERSAMA "BRACES" MEREKA..

KETEMU LAGI NANTI , SELAMAT CUTI SEKOLAH..DAN MARI JAGA KESIHATAN DAN KECANTIKAN GIGI KITA.